0
0 In DIY & Printables

DIY Halloween Booze t-shirt

Toen ik dit shirt maakte, dacht ik er helemaal niet aan dat het een leuke DIY voor op de website zou zijn. Maar ik kreeg zo veel enthousiaste reacties en vragen over het t-shirt dat ik besloten heb jullie alsnog uit te leggen hoe je makkelijk je eigen Halloween t-shirt maakt!

Hopelijk is de uitleg duidelijk, want ik heb niet van elke stap foto’s gemaakt. Als het niet duidelijk is, stel je vraag dan vooral onder het bericht! Ik zal mijn best doen alles zo snel mogelijk te beantwoorden.

Dit heb je nodig:

Printer met A4 papier
T-shirt, trui of ander textiel
Zwarte textielstift
Witte textielverf
Een kwastje of spons
Snijplank of stuk karton

Download HIER de print.

Was en strijk je t-shirt voor je met je project begint. Een t-shirt uit de winkel bevat vaak nog chemicaliën uit de fabriek waardoor je print minder goed kan hechten. Het shirt uit dit voorbeeld is van de C&A en bestaat uit 100% katoen.

Print de 2 vellen van de printable uit.
Snijd het spookje uit vel 2 netjes uit en leg deze op de juiste plek op je t-shirt. Houd de print op z’n plek door het vast te tapen aan je shirt of door er iets zwaars op te zetten.

Leg een rechte snijplank of stuk karton in je t-shirt, dit voorkomt doordrukken op de achterkant en zorgt ervoor dat je netjes kunt werken.
Verf met een kwast of spons het spookje met textielverf op je shirt. Maak je kwast niet te nat want dan loopt de verf onder het papier door.

Verwijder het papier en laat je spookje goed drogen. Hoe lang dat duurt is afhankelijk van de soort textielverf die je hebt gebruikt.
Leg nu print 1 op je t-shirt zodat de spookjes precies op dezelfde plek liggen.

Trek met een pen alle zwarte onderdelen over, door de stevige ondergrond en door hard op de pen te drukken kun je de tekst perfect op je shirt zien zoals op het voorbeeld.
Heb je alles overgetrokken? Dan kun je de teksten en andere elementjes op je shirt overtrekken met een zwarte textielstift. Bepaal zelf hoe dik of dun je de letters wil.

Om de verf en textielstift extra was-vast te maken is het de bedoeling dat je je shirt 5 minuten strijkt. Doe dit binnenstebuiten met je shirt om de strijkplank heen getrokken. Zo zorg je ervoor dat print niet afgeeft op de achterkant je shirt.

Dat was het! Nu ben je klaar met je eigen gemaakte Halloween t-shirt!

Tip! Drink je liever iets anders dan de biertjes die het spookje in zijn handen heeft? Zoek dan op internet een ander drankje en trek dit over op het spookje. Je kunt het zo gek maken als je wilt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply