0
0 In Alles/ Recepten/ Zoete recepten

Candycorn Blondies

Candycorn Blondies recept

In Nederland is Candycorn nog niet zo bekend als snoepje, maar in Amerika hoort het er helemaal bij. Either you love it or you don’t. Hoewel niet iedereen de smaak van Candycorn evenveel kan waarderen, heb ik nog niemand gevonden die deze Candycorn Blondies niet lekker vond!

Dit recept voor Candycorn Blondies komt van Averie Cooks, een geweldige website vol heerlijke recepten, maar wel helemaal in het Engels met Amerikaanse maten. Daarom hier een overzichtje van de ingrediënten.


Dit heb je nodig voor 9 tot 12 Candycorn blondies:

• 120 gram gesmolten boter
• 1 groot ei
• 180 gram bruine suiker
• 1 eetlepel vanille extract
• 130 gram bloem
• 160 gram witte chocolade
• 160 gram Candycorn

Het recept

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat de 120 gram boter in een pannetje op het vuur langzaam smelten, zorg dat het niet gaat koken.
  • Laat de boter wat afkoelen en mix er daarna 1 ei, 180 gram bruine suiker en 1 eetlepel vanille extract doorheen tot het goed gemengd is.
  • Mix er daarna de 130 gram gezeefde bloem doorheen, roer niet te lang maar net lang genoeg tot alles gemixt is.
  • Hak de 160 gram witte chocolade in stukjes van ongeveer een halve centimeter. Voeg de witte chocolade en 160 gram Candycorn toe aan het beslag en roer dit door met een rubberen spatel of lepel.
  • Giet het beslag in een ingevette brownievorm en bak deze 22 tot 26 minuten in de voorverwarmde oven. Laat je Blondies daarna minstens een uur afkoelen voor je ze serveert.

Je kunt de Blondies, luchtdicht verpakt, tot een week in de koelkast bewaren of tot 6 maanden in de vriezer.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply