Bij het najaar horen voor mij altijd de Harry Potter films! En wat is er nou leuker dan een Harry Potter film kijken met snacks die bij de films horen? 

Chocolate Frogs komen al in de eerste Harry Potter film voor, terwijl Harry en Ron in de Hogwarts Express zitten. Misschien dat het daarom een van mijn favoriete snoepjes is, aan het begin van de Harry Potter reeks. Ik laat je zien hoe je makkelijk zelf deze Chocolate Frogs kunt maken.

Dit heb je nodig:

  • Chocolade naar keus (ongeveer 250 gram)

Je hebt er dus echt niet veel voor nodig!

Je kiest je chocolade naar keuze, ik heb witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade genomen, en smelt deze au bain marie boven een hete pan tot de chocolade helemaal vloeibaar is. Het leuke van witte chocolade is dat je deze met voedselkleurstof elke kleur kan geven die je wilt, bijvoorbeeld kikker-groen! 

Lepel daarna voorzichtig de chocolade in de chocolade kikker vormpjes. Je kunt chocolade mixen, laagjes maken, druppels of natuurlijk gewoon één smaak per kikker.

 

Als je de vormpjes helemaal gevuld heb schudt dan heel zachtjes maar snel met de vorm, bijna een soort trillen. Dit zorgt ervoor dat alle bubbeltjes naar de bovenkant komen en dat je Chocolate Frog straks geen bellen heeft.

Deze Chocolade kikker mal heb ik online gekocht bij Chocolate Dreams.

Laat de chocolade nu staan tot deze helemaal is afgekoeld en gestold. Het snelste gaat dit in de koelkast, maar op koudere dagen kun je ze ook prima buiten de koelkast laten stollen. Zo wel in als buiten de koelkast duurt het wel een paar uur voor je kikkers goed hard zijn, probeer ze niet te snel uit de vormpjes te drukken.

Als je kikkers helemaal afgekoeld zijn kun je de Chocolate Frogs heel makkelijk uit de mal drukken door deze voorzichtig te buigen zodat de kikkers los komen van de randjes. De kikkers zijn heel stevig dus zullen niet zomaar breken, maar laat ze niet van een al te grote hoogte uit de mal vallen natuurlijk.