Naast talloze zoete baksels en allerlei hoofdgerechten met pompoen zijn er ook heerlijk hapjes mee te maken. Zoals bijvoorbeeld deze Hartige Pumpkin Pasties. Lekker, makkelijk en ze zien er ontzettend leuk. 

Deze heerlijke hartige Pumpkin Pasties kun je met van alles vullen dat je lekker lijkt. Maar voor dit recept ben ik gegaan voor een combinatie van pompoen met verschillende nootjes en kaas. Ook heb ik gekozen voor een wat steviger hartige taart-deeg, maar andere degen zoals bladerdeeg zijn ook prima.

DIT HEB JE NODIG:

  • 2 pakjes hartige taartdeeg of bladerdeeg
  • 250 gram nootjes. Bijvoorbeeld: hazelnoten, pecannoten, amandelen en cashews
  • 1 zakje (175 gram) geraspte kaas
  • 300 gram pompoenpuree, vers of uit blik
  • Zout, peper en rozemarijn
  • 1 ei

HET RECEPT

Het recept is geschikt voor 18 tot 22 hapjes, afhankelijk van de hoeveelheid vulling die je gebruikt. Als je minder wilt maken, dan maak je uiteraard gewoon minder van het mengsel. 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het deeg uit de diepvries wanneer je, net als ik, bevroren deeg gebruikt om te laten ontdooien. Als je vers deeg gebruikt, laat dit dan nog maar even in de koelkast liggen.
  • Zet de ingrediënten en spullen die je nodig hebt alvast klaar, dat werkt makkelijker.
  • Hak de nootjes fijn, breng ze op smaak met peper, zout en jouw kruiden naar wens en bak de nootjes in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin worden, dit zorgt voor een intensere smaak. Haal de nootjes van het vuur en laat ze afkoelen.
  • Snijd met behulp van een deksel, kom of beker rondjes van ongeveer 12 cm uit het deeg. Ik heb een groot deksel gebruikt en daaromheen gesneden voor perfecte rondjes. Je kunt de pasties natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt.
  • Meng daarna de, inmiddels afgekoelde, nootjes met de geraspte kaas. Voeg de pompoenpuree toe en meng alles goed. Voor dit recept heb ik pompoenpuree uit blik gebruikt, dat kun je online bestellen, maar het lekkerste blijft toch altijd zelfgemaakte pompoenpuree. 
  • Leg een grote, volle eetlepel van het mengsel in het midden van het deegrondje. En vouw het daarna dicht. Druk de randjes aan met een vork en maak 3 kleine sneetjes bovenin om de hete lucht er uit te laten, zoals op de foto hieronder.
  • Plaats alle pumpkin pasties op een bakplaat. Als je voor hartig taart-deeg gaat dan kun je de pumpkin pasties vrij dicht bij elkaar leggen. Als je bladerdeeg gebruikt, houd dan wat meer ruimte tussen de pumpkin pasties, omdat bladerdeeg uitzet tijdens het bakken.
  • Bestrijk alle pumpkin pasties met een laagje ei. Als je het lekker vindt kun je bovenop nog wat kaas, zout of sesamzaadjes strooien.
  • Bak de pasties 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn aan de bovenkant. Mogen ze nog wat langer? Check dan elke 5 minuten hoe het er mee staat, want het kan ineens heel hard gaan.
  • Laat je pumpkin pasties nu goed afkoelen, want de vulling is heel erg heet. En je bent klaar voor een heerlijke herfst-avond!