0
0 In Alles/ Drankjes/ Recepten

Homemade Appel Cider

oktoberdots homemade appel cider recept

Vandaag heb ik wéér een Amerikaans recept voor jullie, ze hebben gewoon zo veel leuke herfst en wintertradities daar dat ik er niet omheen kan om het één en ander voor jullie uit te werken.

Deze keer heb ik homemade appel cider gemaakt. Geen cider zoals we die in Nederland en Engeland kennen, maar eigenlijk een heerlijk soort zelfgemaakt appelsap met kruiden en specerijen waar je zelf allerlei lekkere drankjes mee kunt maken. Of je drinkt ‘m gewoon zo, kan ook!


Dit heb je nodig voor 1,5 tot 2 liter appel cider:

•  10 medium appels, het liefst verschillende soorten
•  2 sinaasappels
•  1 eetlepel kaneel
•  1 eetlepel piment
•  70 gram witte suiker

•  Grote pan met dikke bodem
•  Een zeef
•  Eventueel een kaasdoek

Het recept

  • Snijd de 10 appels en 2 sinaasappels in kwarten, je hoeft de klokhuizen en schillen niet te verwijderen.
  • Doe het fruit in een pan met een dikke bodem en voeg de eetlepel kaneel en eetlepel piment toe samen met 70 gram witte suiker.
  • Giet water in de pan zodat het water ongeveer 5 cm boven het fruit uit komt.
  • Doe het deksel op de pan en breng het mengsel aan de kook. Laat het nu 2 uur doorkoken terwijl je af en toe roert.
  • Na 2 uur haal je de pan van het vuur en giet je het mengsel door een zeef. Als je troebele cider houdt dan is je appel cider nu klaar! Heb je hem liever helder? Giet dan de gezeefde drank door een kaasdoek om zo goed als alle stukjes eruit te zeven.

Als je homemade Appel Cider is afgekoeld kun je het drinken! Door de toegevoegde specerijen is de Appel Cider zo al heerlijk, maar wil je het extra feestelijk maken? Dan kun je het mixen met allerlei soorten drank zoals ik hieronder heb gedaan met Butterscotch, een super feestelijk drankje dat smaakt naar caramel-appels!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply