Heb je al eens pumpkin pie gegeten? Super lekker, maar soms is het wel heel veel pompoen in verhouding tot korst. Als jij dat ook vindt, dan zijn deze mini pumpkin pies echt iets voor jou!

Naast dat ze extra taartdeeg hebben, zien ze er ook nog eens erg schattig uit en zijn ze ideaal om te serverven, bijvoorbeeld als dessert.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram gepureerde pompoen
  • 75 gram suiker
  • 4 gram zout
  • 6 gram kaneel
  • 1 groot ei
  • 1 rol kant en klaar taartdeeg
  • Muffin/cupcake bakblik
  • Ronde koekjesuitsteker of beker/kom Ø10 cm
  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Vet een muffin of cupcake bakblik goed in.
  • Rol de rol met taartdeeg uit en steek hier 6 rondjes uit met je uitsteker of kom.
  • Leg in elk ingevet muffin/cupcake vormpje in het bakblik een rondje taartdeeg en druk deze voorzichtig naar beneden. Zorg dat je deeg niet scheurt of te dun wordt. Prik daarna met een vork gaatjes in de bodem zodat de lucht er tijdens het bakken uit kan.
  • Meng de gepureerde pompoen met de suiker, kaneel, zout en ei. Roer tot het een egale massa is.
  • Doe de pompoenvulling in de muffinvormpjes met deeg en vul de bakjes tot de rand van het deeg. De pompoenvulling zet niet erg uit, dus daar hoef je geen rekening mee te houden.
  • Bak de pompoentaartjes 15 minuten op 220°C en daarna nog 30 minuten op 175°C.
  • Laat je Pumkin Pies nu een paar uur goed afkoelen zodat de vulling stevig wordt.
  • Doe voor het serveren op elk taartje een dot slagroom en ze zijn klaar om te serveren!

TIP! Verwarm de Mini Pumpkin Pies nog eventjes in de oven voor je ze serveert en doe de slagroom ernaast, ook heel erg lekker!