0
0 In Alles/ Recepten/ Zoete recepten

Pompoen brownie fudge

Pompoen brownie fudge recept

Er is zo ontzettend veel lekkers te maken met pompoen. Pompoensoep, pompoentaart, maar wist je dat je met pompoen ook heerlijke fudge kunt maken? Echt om je vingers bij af te likken. Ik leg je graag uit hoe je deze heerlijke pompoen brownie fudge kunt maken. 

Het klinkt misschien een beetje gek, brownie fudge. Maar de structuur van dit overheerlijke pompoengerecht zorgt dat je het meteen snapt. Het lijkt op een brownie, maar het heeft veel weg van de structuur van fudge, zacht en vast.


Dit heb je nodig voor 9 tot 12 personen:

Voor de brownie-fudge:
• 60 gram witte chocolade
• 60 gram ongezouten boter
• 1 klein ei
• 50 gram suiker
• 1 theelepel vanille extract
• 120 gram pompoenpuree
• 1/2 eetlepel pumpkinspice of speculaaskruiden
• 1/2 theelepel kaneel
• 210 gram bloem
• 1 mespuntje zout

Voor het glazuur:
• 30 gram ongezouten boter
• 100 gram poedersuiker
• Zaadjes uit 1 vanille boon (of 1 eetlepel vanille extract)
• 30 gram ongeklopte slagroom

Het recept

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Leg aluminiumfolie in je browniebakblik en vet de folie en zijkanten goed in. Dit zorgt ervoor dat je de brownie-fudge er straks goed uit krijgt zonder het te breken.
  • Smelt de 60 gram boter en 60 gram witte chocolade samen in de magnetron of au bain marie boven een pan. Dit duurt ongeveer 2 minuten, roer na 1 minuut alles even door en blijf daarna goed roeren zodat de witte chocolade niet aanbrandt.
  • Zorg dat je je mengsel zo ver mogelijk genoeg laat afkoelen zonder de chocolade stolt, als het te warm is als je je ei toevoegt dan kook je je ei. Als het voldoende is afgekoeld voeg je vervolgens 1 ei, 50 gram suiker en de theelepel vanille extract toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de 120 gram pompoenpuree, halve eetlepel pumpkinspice, 210 gram bloem, mespuntje zout en halve theelepel kaneel toe en roer alles weer goed door elkaar. Mix niet te lang, tot het goed gemengd is en niet langer, het hoeft geen luchtig beslag te worden.
  • Giet het mengsel in je bakblik en bak je brownie-fudge 30 minuten in de oven. Test of het gaar is door er een sateprikker in te steken, als deze er schoon uit komt is je brownie klaar!

Glazuur

  • Laat de 30 gram boter in een pan smelten tot het goudbruin van kleur is. De boter zal in het begin borrelen en spetteren, dit is het water dat verdampt. Als dat voorbij is kun je de boter van het vuur halen.
  • Doe de boter in een kom, zo kookt het niet verder, en voeg de 100 gram poedersuiker, vanilleboon merg en een snufje zout toe en voeg daarna al mixend langzaam de 30 gram ongeklopte slagroom toe.
  • Als je glazuur een mooie dikte heeft, niet te hard maar ook niet te vloeibaar, kun je deze over afgekoelde je browniefudge heen gieten.
  • Laat je pompoen brownie-fudge nu minstens 2 tot 3 uur afkoelen zodat het glazuur kan stollen en de fudge verder afkoelt. Daarna kun je de fudge in stukken snijden!

Luchtdicht verpakt kun je de brownie-fudge ongeveer een week in de koelkast bewaren en tot 6 maanden in de diepvries.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply