0
0 In Recepten

Pompoen-cheescake Recept

Je kent cheesecake, je kent pumpkin pie, maar heb je ooit wel eens gedacht een een pompoen-cheesecake? Ik kan je vertellen dat dat echt een ontzettend lekkere, frisse variant is op de traditionele cheesecake. Ik leg je uit hoe je deze heerlijk herfstige taart makkelijk zelf kunt maken.


Dit heb je nodig:

375 gram gepureerde pompoen
200 gram Monchou roomkaas
150 gram suiker
8 gram zout
12 gram kaneel
2 medium eieren
1 rol kant en klaar taartdeeg

Een laag bakblik
Een mixer

  • Verwarm de oven voor op 220°C
  • Vet je bakblik goed in.
  • Rol de rol met taartdeeg uit en leg deze netjes over je bakblik, druk het aan zodat je straks meteen je pompoen-mengsel in de vorm kunt gieten. Zorg dat je deeg niet scheurt of te dun wordt. Als je deeg over hebt kun je hiermee de taart decoreren zodra je het pompoen-mengsel in de vorm hebt gegoten.
  • Klop in een grote kom of schaal de 200 gram roomkaas los tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de 375 gram gepureerde pompoen met de 150 gram suiker, 12 gram kaneel, 8 gram zout en 2 medium eieren toe aan de roomkaas en roer tot het een egale massa is. Je zult echt goed moeten mixen om klontjes roomkaas te voorkomen.
  • Doe de pompoenvulling in de taartvorm met deeg en vul de vorm tot de rand van het deeg. De pompoenvulling zet niet erg uit, dus daar hoef je geen rekening mee te houden.
  • Bak de pompoen-cheesecake 15 minuten op 220°C en daarna nog 30 minuten op 175°C. Na die tijd kun je elke 10 minuten even controleren of de taart al gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er schoon uit? Dan is taart klaar! Zit er nog (bijna) vloeibaar taartmengsel aan? Laat je taart dan nog wat langer in de oven.
  • Laat je Pumpkin-cheesecake nu een paar uur goed afkoelen zodat de vulling stevig wordt en je kunt gaan genieten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply