Bij het woord “biscuits” denk je misschien snel aan koekjes, maar dit zijn Noord-Amerikaanse biscuits. Luchtige, hartige broodjes die binnen no-time op tafel staan. Heerlijk bij het avondeten, bij de barbecue of gewoon als lunch. Deze biscuits hebben extra veel smaak door de toevoeging van pompoen en salie.

Dit heb je nodig:

  • 180 ml (ongezoete amandel) melk
  • 3 eetlepels vers citroensap
  • 300 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 6 gram baksoda
  • 4 gram zeezout
  • 1 flinke snuf nootmuskaat
  • 60 g ongezouten boter
  • 75 g pumpkin puree
  • 10 gram verse salie

HET RECEPT

  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Meng de (amandel) melk en citroensap en laat dit 5 minuutjes staan. Roer er daarna de pompoenpuree door.
  • Voeg in een kom alle droge ingrediënten bij elkaar (bloem, bakpoeder, baksoda, zeezout en nootmuskaat) en mix deze door elkaar.
  • Voeg daarna de boter toe en meng tot je een zandachtige substantie krijgt. Dit kun je ook makkelijk doen in een keukenmachine. Voeg daarna de gesneden salie toe en meng alles nog eens goed.
  • Voeg in 3 delen de natte ingrediënten bij de droge en meng het met een (houten) spatel tot het nét gemixt is, maar probeer het zo min mogelijk te bewerken. 
  • Bestuif het aanrecht of een grote plank met wat bloem en rol hier het deeg op uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek met een uitsteekvorm of glas rondjes uit het deeg. Je kunt ongeveer 6 tot 8 biscuits maken.
  • Plaats de biscuits op een bakplaat met bakfolie zodat ze elkaar net raken, dit zorgt er voor dat de bisquits goed rijzen. Bestrijk ze met wat gesmolten boter voor een extra crispy buitenkant.
  • Bak de biscuits in 15 minuten goudbruin in de oven. Ze zijn het lekkerste als je ze direct eet, maar je kunt ze 2 a 3 dagen bewaren als je dat wilt.