0
0 In Alles/ Hartige recepten/ Recepten

Pompoen-wortelsoep

pompoen wortel soep recept oktoberdots

Natuurlijk is dit geen ontzettend vernieuwend recept, maar er werd veel om gevraagd. Dus bij deze deel ik met jullie mijn versie van een heerlijke pompoensoep: pompoen-wortel soep met creme fraiche!

In dit recept gebruik ik een Hokkaido pompoen, dat is een kleine Japanse pompoen met extra veel smaak. Maar in principe kun je voor pompoensoep elke eetbare pompoen gebruiken die je maar wilt.

Dit heb je nodig voor 4 koppen soep:

• 2 grote winterpenen
• 1 Hokkaido pompoen (maar gewoon diepvriespompoen is ook prima!)
• 1 grote rode ui
• 1 liter groentenbouillion
• 1 eetlepel olijfolie
• 125 gram creme fraiche

Staafmixer of blender

Het recept

  • Snij de ui in grove stukken en bak deze met wat olijfolie tot ze glazig zijn.
  • Snijd de 2 winterpenen en de Hokkaido pompoen in stukken, voeg ze toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee met de ui. Zorg dat er niets aan brand door goed te blijven roeren.
  • Giet de bouillion bij de groenten en laat 15 minuten sudderen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot je een glad geheel krijgt. Roer een paar keer goed door om zeker te weten dat je geen stukken meer hebt.
  • Schep voor het serveren een lepel creme fraiche in elke kom voor een heerlijk romige pompoen-wortelsoep. Je kunt de creme fraiche natuurlijk ook gewoon al door de soep roeren tijdens het pureren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply