0
2 In Alles/ Recepten/ Zoete recepten

Pompoencake

Pompoencake recept

Wel vaker maak ik recepten met pompoen, hartig en zoet. Maar ik kan met recht zeggen dat dit echt het allerlekkerste is dat ik ooit heb gemaakt, met of zonder pompoen! Deze heerlijke pompoencake is echt het maken waard, perfect voor een stormachtige herfstavond.

Veel mensen hebben wel eens van Pompoentaart of Pumpkin pie gehoord, heerlijk, maar deze pompoencake is echt nóg veel lekkerder. En zo maak je ‘m.


Dit heb je nodig voor 1 cake:

• 260 gram bloem
• 200 gram suiker
• 2 gram zout
• 16 gram bakpoeder
• 12 gram kaneel
• 4 eieren
• 200 gram zonnebloemolie
• 425 gram gepureerde pompoen

Voor de frosting:
• 200 gram monchou / roomkaas
• 300 gram poedersuiker
• 6 gram vanille extract
• 1 of 2 eetlepels melk

Het recept

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Voeg in een kom alle droge ingrediënten bij elkaar ( 260 gram bloem, 200 gram suiker, 2 gram zout, 16 gram bakpoeder en 12 gram kaneel) en mix deze door elkaar.
  • Voeg daarna alle natte ingrediënten toe (4 eieren, 200 gram zonnebloemolie en 425 gram pompoenpuree).
  • Mix alle ingrediënten met een mixer of garde goed door elkaar, klopt het niet te lang of te luchtig, dan valt de cake sneller uit elkaar. Het is vrij veel beslag dus zorg voor een grote taartvorm of cakevorm.
  • Giet het beslag in een ingevette vorm en zet je cake in de voorverwarmde oven.
  • Afhankelijk van de grootte van je vorm moet de cake 60 tot 105 minuten in de oven. Een grote, platte vorm heeft minder tijd nodig dan een smalle hoge vorm.
  • Controleer je cake na een uur bakken iedere 15 minuten met een saté-prikker. Als deze er schoon uit komt, hij mag nog wel vochtig zijn, dan is je cake klaar.
  • Laat je cake nu afkoelen.


Het glazuur

  • Het glazuur maak je heel makkelijk door alle ingrediënten (200 gram roomkaas, 300 gram poedersuiker, 6 gram vanille extract en 1 of 2 eetlepels melk) te mixen. Voeg eerst 1 eetlepel melk toe, je kunt er altijd nog wat bij doen maar eruit halen gaat niet!
  • Zet de frosting in de koelkast tot je cake echt volledig is afgekoeld. Als je niet lang genoeg wacht smelt de frosting zo weer van je cake en dat is zonde.
  • Bedek je hele cake met een laag fosting en strooi er eventueel nog wat kaneel over voor de sier. Je gasten zullen er van smullen!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Nathalie
    3 september 2019 at 16:41

    Oeeh lijkt me zo lekker! Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd… waar haal je pompoenpuree? Of maak je dat zelf van een verse pompoen? Ik heb wel eens gekeken, maar kan het niet echt vinden.

    • Reply
      Babet van Oktoberdots
      3 september 2019 at 16:43

      Hoi Nathalie! Pompoenpuree kun je in Nederland (zo ver ik weet) alleen online bestellen, maar geloof me, verse is ZO veel lekkerder. Dat recept staat ook op m’n blog, als je zoekt op “pompoen puree” moet je ‘m kunnen vinden! 😀

    Leave a Reply