0
0 In Alles/ Recepten/ Zoete recepten

Traditionele stoofperen

oktoberdots traditionele stoofperen recept

Stoofperen, ze passen perfect bij het herfst- en winterseizoen en zijn ook nog eens heel makkelijk zelf te maken. Je hebt alleen een flinke portie geduld nodig. Stoofperen zijn erg lekker om gewoon zo te eten als dessert met misschien wat ijs, maar je kunt er ook een heerlijke perencrumble mee maken!


Dit heb je nodig voor ongeveer 15 stoofpeertjes:

•  1 kg Gieser Wildeman peren
(andere peren kunnen ook)
•  500 ml rode wijn
•  1 steranijs
•  2 kaneelstokjes
•  75 gram (basterd)suiker
•  1 liter water

Het recept

  • Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje zitten. Snijd daarna het kroontje van de onderkant. Je peertjes blijven nu meteen goed staan.
    Gebruik je geen Gieser Wildeman peren maar grotere peren? Dan kun je ze het beste in kwarten snijden en het klokhuis verwijderen voor je ze gaat stoven.
  • Doe de peren in een grote pan en doe de 500 ml rode wijn erbij. Vul dit aan met water tot de peren compleet onder water staan.
  • Voeg nu de steranijs, 2 kaneelstokjes en 75 gram basterdsuiker toe.
  • Het enige dat je nu nog hoeft te doen is wachten! Laat de peren op een zo laag mogelijk vuur koken. Na een uurtje zijn je peren gaar, maar voor een mooie rode kleur kun je ze het beste 3 a 4 uur laten stoven.
  • Haal de peren uit het overgebleven sap en voeg voorzichtig kleine beetjes maizena toe terwijl je continue roert met een garde. Hierdoor wordt het sap een dik soort siroop dat prachtig staat tijdens het serveren en een stuk makkelijker te eten is.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply