Je kent ze wel, in de eerste Harry Potter film zie je tijdens het grote Halloween Feast een groot bord met allemaal torentjes van chocolade. Een echt iconisch gerecht van dat feest vind ik, dus ik heb voor jullie dé manier om dit ook op tafel te kunnen zetten. 

Puntige “hoedjes” van chocolade met spikkels op een bord vol met Bertie Bott’s Every Flavour Beans, herken je ze? Op Hogwarts staan ze met Halloween op tafel en dankzij dit recept straks ook bij jou.

Dit heb je nodig:

Voor de cakehoorntjes:

  • 15 ijshoortjes (te koop in de supermarkt)
  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 gram zout
  • 120 gram gesmolten boter
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 ml melk
  • 3 eieren

Voor het glazuur:

  • 200 gram chocolade naar keuze
  • 2 flinke bakjes met spikkels

 

HET RECEPT

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Doe de bodem in een rond taartblik en bespan deze aan de bovenkant met 4 lagen aluminium folie. Zorg dat je genoeg folie gebruikt zodat je het aan de onderkant van het bakblik goed vast kunt duwen.
  • Prik 15 gaatjes in de folie ver genoeg van elkaar zodat je de ijshoorntjes daar in kunt zetten zonder dat ze elkaar raken. En zet de ijshoorntjes in het bakblik met de puntjes naar beneden. Heb je een klein bakblik? Maak er dan niet veel gaten in, je wilt niet dat de folie scheurt en je hoorntjes om vallen, maar bak de cakejes in een paar keer.
  • Mix de bloem, bakpoeder, zout, gesmolten boter en suiker door elkaar tot het goed gemengd is.
  • Voeg daarna de eieren, vanille en melk toe en mix 2 minuten tot je een luchtig beslag hebt.
  • Doe in elk ijshoorntje 2 flinke eetlepels beslag en bak de cakehoorntjes 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Het kan zijn dat sommige hoorntjes een beetje buigen tijdens het bakken, ik vond dit zelf een erg leuk effect geven van geboven tovenaarshoeden. Maar als je dat niet wilt, kun je ze voorzichtig terug buigen zodra ze uit de oven komen. Pas wel op dat je je vingers niet verbrand want het kan alleen als ze warm zijn.

Glazuur

  • Terwijl je cakehoorntjes afkoelen smelt je de chocolade au bain marie tot deze echt goed vloeibaar is.
  • Haal de chocolade van het vuur en rol je cakehoorntjes er doorheen tot ze helemaal bedekt zijn. Het kan zijn dat je met de vingers wat in de hoekjes moet smeren, dus pas weer op dat je je vingers niet verbrand, want de chocolade is heet!
  • Laat de cakehoedjes nu een beetje afkoelen tot de chocolade niet meer druipt en begint de stollen.
  • Giet de spikkels of discodip in een diep bord met een platte bodem en rol je hoedjes er doorheen. Ook hier kan het zijn dat je met de hand wat extra spikkels over sommige stukken moet doen, maar je chocolade is nu zo ver afgekoeld dat je je vingers niet meer brandt.
  • Herhaal dit voor elk hoedje en laat ze daarna goed stollen in de koelkast (2 a 3 uur) of een nachtje op het aanrecht als het niet te warm is.

Wil je je tovenaarshoed cakejes leuk presenteren?
Zet ze dan op een bord met een randje en vul het bord verder met Jelly Beans, hartstikke tof!